Four Seasons In Belgium

by fanny hartanti

the punishment

alyssa’s ipod has gone MIA for weeks.
tiap kali ditanya, al cuma angkat bahu. cuek banget. akhirnya kesabaran mama abis dan dari semalem kita suruh neng nyari tapi gak ketemu juga.

finally we tell her, selama ipod masih gak ketemu, dia gak boleh ngapa2in. no tv, no ipad/iphone/computer/nintendo, no horse back riding.. pokoknya semua aktivitas yg dia suka is verboden. period.
alyssa akhirnya tidur dengan bete.. dan mama ikutan mimpi buruk (karena marah2 sebelum bobo).. hihi

paginya neng bangun, loncat2 nahan pipis sambil ngomong “mamahhhh.. nanti aku lanjutin lagi cari ipodnya tapi sekarang aku boleh pipis dulu gak?”
duileehhhh nenggggg… segitunya
#langsungberasajadimamatirinyacinderalla

aksi pencarian dimulai lagi setelah al pipis dan kelonan sebentar ama mama (untuk cari inspirasi, kalau kamu ipod, dimana kamu bakal ngumpet?)🙂

akhirnya setelah dicari kemana2 gak ketemu plus mama udah capek nyari DAN ngomel, akhirnya mama dan papa berdiskusi untuk menentukan hukuman yang tepat buat si kunyil.

setelah perdebatan yang alot, akhirnya kita setuju kalau alyssa tidak boleh pake komputer, iphone, ipad, nintendo dan berkuda selama 2 minggu.

so, we called the little lady to tell her this. pertama mama kasih tau hukumannya, yg bikin dia berkaca-kaca. trus giliran papa yang ngingetin dia lagi kenapa di dihukum dan nasihat kalau dia harus lebih hati2 dan bertanggung jawab dan menghargai apa yang dia punya.

trus papa nambahin, kalau ipodnya ketemu suatu hari nanti, she can have it back BUT whenever we ask where it is, she should be able to find it within 5 minutes. lebih dr itu she will get another
punishment.

there, i hope she learn something from this!

its not that easy you know. i kept asking myself and jo whether i was too tough on her. sometimes i wanted to just give in (apalagi kalau liat muka sedih neng).. but i realize that being a parent means setting up bounderies. not always fun but parents gotta do what parents gotta do.

right after the conversation.. jo went to my car and found the ipod there :))
haha.. si neng belon tau… ipodnya masih diumpetin ama mama.

on different note: jo was soooooo sexy when he was talking to his lil girl. calm but this kind of eerie calm that is sooo … errr.. eerie. #Duh!

i was so proud of him :))

20121125-131322.jpg

One comment on “the punishment

  1. Pingback: the punishment 2 | Four Seasons In Belgium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 25, 2012 by in motherhood.

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

%d bloggers like this: